Satan i gatan

Hämtade rullgardinerna till husvagnen igår så vi ska nog upp med det idag till vidsel! Gardinerna och mattan har kommit så snart kommer husvagnen bli helt klar:) Samuel har köpt en fyrhjulingen så nu är vi riktigt friluftsmänniskor! Och en friluftsmänniska måste ju även ha pinewood byxor så det ar jag ju såklart köpt,, Hahaha!:) så på lördag hoppas jag vi blir ett gäng som far iväg på en sväng med fyrhjulingen:)

fläskfilé ala samuel:)

Samuel gjorde middag igår, eller egentligen hjälptes vi åt men denna sjukt goda mat gjorde vi:)

500g fläskfile
1 st purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl mango chutney
2.5 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljong
1dl vatten
1msk soya
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk malen ingefära

Gör såhär:
Skär köttet i skivor och stek det med purjolöken som man skär i skivor, salt och peppar.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, biljongtärningen, vatten, soya, vinäger och ingefära i en stekpanna och koka upp.
Lägg i köttet och purjolöken i stekpannan och låt det puttra i ca 5 min.
Servera med potatisklyftor eller gratäng och en mumsig sallad:)



tisdag och ledig dag

Har haft fullt upp på min lediga dag, men jag behövde nog en så jag fick nå gjort:) Har hämta rullgardinerna till husvagnen också varit förbi mormor och sofia! Marcus följde med så det var ju roligt så man slapp köra själv!
Gjorde nyss en ny philadelfiaglass som jag ska ha med mig på torsdag när det är surströmmingsfest på jobbet. Kommer bli lika gott som alltid:) haha, typ fjärde gången jag äter det iår!

Städade bilen idag och min morfar tvättade den så det var ju snällt. Nu har vi en ren och fin bil:) Var mycket behövligt om jag säger så!!



kolla så snyggt:)


icecream

Här kommer receptet på den sjukt goda glassen:)

3 st ägg
1.5 dl socker
100 gram philadelfia ost
2 tsk vaniljsocker
4 st degistivekex
3 dl grädde

Gör såhär:
1. Vispa äggulorna och sockret. Blanda sedan ner osten
2. Vispa ägg och vaniljsocker
3. Vispa äggvitorna hårt, viktigt med en ren bunke
4. Blanda samman allt
5. Smula kexen i en pajform. Häll sedan ner smeten i formen och smula på digestivekex.
Ställ den sedan i frysen
MUMS:)


satan i gatan

hello, har duschat och ska snart trycka igång en film, hur många lingon i världen ska vi se:) Har tänt lite ljus och kokat te så en riktig myssöndag har vi här på 43B. 



Igår var vi i storforsen där det var rockfest. En riktig rolig kväll var det! Betydlig sämre idag. Har legat i stort sett HELA dagen. Men nu mår jag som en prinsessa:) haha
Denna vecka jobbar jag bara måndag & onsdag. Sedan är jag ledig resten, har gått ner på 50% i typ 3 veckor:) Sen får vi se vad som händer på jobbfronten!!
Ni är det filmdax, byebye


lördagen den 27/8

Härligt morgon, har sovmorgon men självklart vaknade jag typ halv 8 och kunde inte somna om. Kommer hinna en del idag iallafall och det är ju skönt:) Ikväll är det rockfest i storforsen och det blir middag där med ett helt gäng! Mycket trevligt måste jag säga:)

Väntar på att mamma vill ta en promenad och sen kanske jag bakar något gott bröd till frukost:)


I love to hate you

ojoj, att en sur fisk kan vara så gott:) Skulle kunna äta det typ varje dag...haha! Jag och hanna tog en promenad efter vi ätit och det var himla skönt. Luften känns så frisk, har ju varit så fuktigt typ hur länge som helst:)

Min älskade kitchen aid har äntligen kommit och ska kanske sätta igång med ett bak imorgon. Kommer bli så mycket roligare att baka! Måste verkligen säga att man känner att det är en dyr maskin. Allt känns så rejält och grejerna är tunga och verkar då vara hållbara! Mycket bra tycker jag:)

Här har ni den, följde även med en glasskål som var lite större än det vanliga:)


Love it

Nu blir det surströmmings middag...MUMS!!:)

bilder på husvagnen:)








fint va??


måndag, tisdag och onsdag

Dagarna går så sjukt fort och det är väl egentligen skönt så det blir helg. Men när helgerna går dubbelt så fort så är det ju inte sååå himla roligt! När helgerna kommer har vi för det mesta alltid något planerat med vänner eller familj. Så ingen rast och ingen vila här:)
Lördag blir det storforsen och rockfest, hell yeahhh!!


Hennys vinbärskaka

Nu ska ni få det sjukt goda recepten på min gammelfarmor hennys vinbärskaka!!

5 Ägg
5 dl socker
5 dl Mjöl
Röda vinbär, ganska mycket
Pärlsocker

Lägg ett paket margarin i frysen så det bli lite fruset
Vispa ägg och socker och mjöl tillsammans i en skål
Smörj en långpanna och häll ner smeten i den
Strö sedan över vinbär över hela kakan, man ska inte snåla:)
Sedan tar man fram margarinet och hyvlar med en osthyvel och lägger över hela kakan.
Strö sedan över pärlsocker och sedan skjuts in i ugnen i 200 grader.
När kakan är gyllenbrun så är den klar!


good job

Har ju som sagt varit riktigt kass på träningsfronten på sista tiden men jag känner att på sommaren ska man ta vara på det fina vädret och göra precis som man vill!!
MEN, sommaren är slut och nu är det träning som gäller. Jag vet ju själv att jag mår så bra av det. Igår och idag har jag varit riktigt duktig:)
Känns så jävla skönt!!!

samuel är hemma på rast så nu ska jag pussa lite på han:)


baka baka liten kaka

Denna underbara köksmaskinen har jag beställt!!
Hur snygg är inte en sånhär och hur mycket kommer inte jag baka:)




Följde även med en glasskål och en specialvisp:)


long time ago

Nu var det längesen jag skrev här men jag har helt enkelt inte haft tid:)
Vi har hämtat våran husvagn och städat ur den och det är så fint...lite gardiner och sånt fattas men det kommer så småningom. Ska ta lite bilder när jag är klar! Helgen har varit riktigt bra. På fredagen var jag ledig så jag och samuel for en sväng till piteå för att köpa rullgardiner till husvagnet och lite annat smått och gott. Sedan for vi till vidsel där vi städade och städade. Tror vi var klar typ 11 eller nå:)
I lördags var vi ett gäng här hos oss på förfest, sedan for vi vidare till lillkortsträsk och david som bjöd upp på fest. Riktigt trevligt var det:)
Söndagen gick i lugnets tecken och det var skönt det.

Snart ut en sväng med jenny J!!


Man ska ha husvagn

Onsdag idag och en dag kvar till helg, skönt som tusan!! Imorgon hämtar vi hem våran husvagn vi köpte igår. Så sjukt roligt det kommer att få blir att pyssla på i den:) är nästan som att flytta i lägenhet...nästan! Så helgen kommer väl mesta del tillbringas i den. På lördag ska vi till turist på kräftskiva. Kommer bli riktigt trevligt:) Har varit på en promenad ikväll med Jenny. Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder:) Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp imorgon, bye bye:)

alone at home!

Goskväll alla läsare! Helgen har varit riktigt rolig och det tackar jag alla fina människor för:)
I fredags jobbade jag till kvart över 5 sen var det bara hem och förbereda för kvällen då jag skulle ha finfrämmande av massa söta tjejer! Samuel utrymde stället och for till vidsel:) haha!
Kvällen var jätte rolig och jag vill verkligen göra om det!!!
Tog inte nå bilder alls från den kvällen, dumma jag!

Lördag startade morgonen med frukost på sängen av samuel! Dukade upp så fin och det var så mysigt:)

Efter ett pass på gymet och en behövlig dusch packade vi oss sedan i bilen. Jag kristin samuel och joakim och började färden mot lassbyn där ett helt gäng var! Vi fiskade och åt kräftor som dem hade fiskat upp! Gott med riktigt färska kräftor:)
Sen blev det lite fiske och några vinglas men ändå en lugn kväll!!

Nu har jag nyss gjort ett ugnspannkaka, perfekt till matlåda!

Väntar på att samuel ska komma hem så vi kan fara och hyra en film.. Imorgon väntar jobb! På fredag har jag ledig dag och det känns underbart:)


supernanny

Alltså vad i hela friden. Ser på super nanny och var i h vete  är det för himla ungar! Ingen respekt alls för sina föräldrar. Vet inte riktigt vad jag heller ska säga om föräldrarna. Föräldrarna är ju deras förebild och kanske det är på dagis eller av andra dem lärt sig. Men föräldrar sätter ju gränser och vad som är tillåtet eller ej. Men kanske det är stress och ork som saknas hos föräldern. STACKARNA iallafalll!!!


Tisdag och tvättkväll

Tvättning står på schemat denna kväll! Har ju en tvättmaskin i lägenheten men när det blir för mycket tvätt i tvättkorgen är det skönt att få ner i tvättstugan där torkskåp finns:) ska snart till mamma och äta pakt sen förbi farmor och hälsa på! Imorgon kommer även samuel hem. Har inte träffat han på en och en halv vecka:) Nu mot tvättstugan!

rensning delux!

Eftersom vädret har varit så tråkigt idag har jag ägnat min lediga dag till att städa min klädkammare:) Mycket behövligt men usch så tråkigt det är! Iallafall fick jag ihop två påsar med kläder jag inte använder som min mamma fick kika igenom! Är så sjukt mycket kläder jag köper som jag sedan inte använder!
 SKÄRPNING IDA!!!!


kolla så fint:)


bad update

Sorry för min kassa bloggning här men har nämligen varit på äventyr hela helgen. Vi har varit i stockholm hela familjen och gjort en massa roliga saker. Vi har varit på gröna lund, slottet, skansen, junibacken och vasa museet. Självklart har vi gått på stan och hittat en massa fint:)
Vi såg även lite av pride fetivalen också. Alltså prideparaden såklart:) Var riktigt spännande att kolla på men gudförbaskat vad folk det var. ÖVERALLT!
Vi kom hem i morse så idag är jag ledig! Skönt att börja veckan med en ledig dag. Synd bara att vädret inte riktigt är som det borde vara. Det är REGN, REGN och REGN!!!


Mamma dukade upp mysigt i tågen påväg dit:)


gulliga lemurer!


nemofiskar på sniskan


En fågelspindel & JAG!!!! modigt av mig!


marcus på junibacken!


fiskaa är såå roligt

Måndagen avklarad och det har gått riktigt bra! Helgen har varit super rolig och det tackar jag det härliga och bästa sällskapet för:) Längtar nästan till nästa år!!
Igår var jag fanny robban samuel och adam och fiskade. Jag invigde mitt nya fiskespö och det gick super bra. Fick mig några fina fiskar men bäst gick det för fanny som fick upp dem största:) 
 
Har just nu lagt mig i sängen och ska snart försöka sova. Samuel jobbar borta hela veckan och jag far till stockholm men min familj på onsdag kväll så vi kommer inte ses på en HEL vecka! Inte vanligt för att vara oss och just nu känns de himla jobbigt:) Men det kommer gå så fort också tror jag det är bra att verkligen få sakna varandra:)
Nog om detta svammel, ska försöka sova nu så hejjddåååå


mitt fiskarsällskap!


RSS 2.0